Vad Àr Aarkade-metoden?

Under lÄng tid var det bara operationer som tillÀmpades för behandling av nageltrÄng. Idag kan du vÀlja om du vill ha en operation, en smÀrtsam lÀkning och en Àrrbildning eller om du vill ha en avancerad smÀrtfri behandling som hjÀlper dig att för alltid glömma obehaget som orsakas av en inÄtvÀxande nagel.

Tack vare den moderna icke-kirurgiska Aarkade-metoden Àr det inte nödvÀndigt att ta bort nageln, det finns nÀstan inga sÄr kvar efter behandlingen och smÀrtan lindras omedelbart. TÄnageln blir inte smalare, inga Àrr blir kvar och efter att ha lÀmnat fotvÄrdsmottagningen ÄtervÀnder man bara för en förebyggande undersökning.

 

Fördelar med Aarkade-behandling av nageltrÄng

Hem behandlingen av onykokryptos behandlar vanligtvis bara lÀtta former av sjukdomen medan en kirurgisk behandling krÀver att nageln tas bort. Med den kirurgiska behandlingen finns det risk att sjukdomen Äterkommer efter operationen och operationen lÀmnar Àven ett Àrr, vilket du slipper med Aarkade-metoden.

Icke-kirurgisk AArkade-metod

Till skillnad frÄn kirurgisk behandling anvÀnds ingen anestesi vid Aarkade- behandlingen om inte patienten önskar det eller ifall onykokryptosen Àr mycket komplicerad. Under behandlingen placeras patientens fot stadigt i en medicinsk anordning som kallas för Aarkade-kub. Med hjÀlp av specialverktyg slÀpper fotvÄrdsspecialisten försiktigt och smÀrtfritt nagelplattan frÄn huden, slipar nageln, skjuter den Ät rÀtt hÄll och ger dÀrmed nageln en ordentlig anatomisk vÀxtriktning. Under behandlingen anvÀnds en speciell massa med akrylater som rekonstruerar delar av den borttagna nageln och applicerar tillbaka hela nageln. Den hÀrdade massan bibehÄller den vÀxtriktningen som har bildats pÄ nageln. En behandling tar ungefÀr en timme och det rÀcker vanligtvis för att reparera en nagel. Efter Aarkada-behandlingen försvinner smÀrtan omedelbart och patienten kÀnner genast en lÀttnad. BÄde nageln och fingret ÄterfÄr sÄ smÄningom ett estetiskt utseende och det förekommer ingen smÀrta under lÀkning.

För det bÀsta resultatet Àr det mycket viktigt att ta hand om din nagel vÀl efter behandlingen:att följa hygienrutiner och vara uppmÀrksam pÄ att klippa nageln korrekt.