Vad är Aarkade-metoden?

Under lång tid var det bara operationer som tillämpades för behandling av nageltrång. Idag kan du välja om du vill ha en operation, en smärtsam läkning och en ärrbildning eller om du vill ha en avancerad smärtfri behandling som hjälper dig att för alltid glömma obehaget som orsakas av en inåtväxande nagel.

Tack vare den moderna icke-kirurgiska Aarkade-metoden är det inte nödvändigt att ta bort nageln, det finns nästan inga sår kvar efter behandlingen och smärtan lindras omedelbart. Tånageln blir inte smalare, inga ärr blir kvar och efter att ha lämnat fotvårdsmottagningen återvänder man bara för en förebyggande undersökning.

 

Fördelar med Aarkade-behandling av nageltrång

Hem behandlingen av onykokryptos behandlar vanligtvis bara lätta former av sjukdomen medan en kirurgisk behandling kräver att nageln tas bort. Med den kirurgiska behandlingen finns det risk att sjukdomen återkommer efter operationen och operationen lämnar även ett ärr, vilket du slipper med Aarkade-metoden.

Icke-kirurgisk AArkade-metod

Till skillnad från kirurgisk behandling används ingen anestesi vid Aarkade- behandlingen om inte patienten önskar det eller ifall onykokryptosen är mycket komplicerad. Under behandlingen placeras patientens fot stadigt i en medicinsk anordning som kallas för Aarkade-kub. Med hjälp av specialverktyg släpper fotvårdsspecialisten försiktigt och smärtfritt nagelplattan från huden, slipar nageln, skjuter den åt rätt håll och ger därmed nageln en ordentlig anatomisk växtriktning. Under behandlingen används en speciell massa med akrylater som rekonstruerar delar av den borttagna nageln och applicerar tillbaka hela nageln. Den härdade massan bibehåller den växtriktningen som har bildats på nageln. En behandling tar ungefär en timme och det räcker vanligtvis för att reparera en nagel. Efter Aarkada-behandlingen försvinner smärtan omedelbart och patienten känner genast en lättnad. Både nageln och fingret återfår så småningom ett estetiskt utseende och det förekommer ingen smärta under läkning.

För det bästa resultatet är det mycket viktigt att ta hand om din nagel väl efter behandlingen:att följa hygienrutiner och vara uppmärksam på att klippa nageln korrekt.